Sluta lägg tabu på tjejer och sex

En diskussion mellan mig och en annan kom upp angående mina modellbilder. Hon frågade bland annat vad min sambo tycker om mina bilder och om min arbetsgivare vet om det och vad de anser om det. Och så frågade hon mig säkert tre gånger hur jag kan träffa okända fotografer. Jag vet ju inte vilka de är, de kan ju vara dömda sexualbrottslingar. Varför sätter jag mig själv i en sådan utsatt position? Jag svarade snällt på hennes frågor, svarade att jag kollade upp fotografer innan och om jag kände mig osäker så frågar jag alltid andra modeller som träffat de innan.

Nu i efterhand så kretsar det fortfarande stora frågetecken, vad spelar det för roll om min arbetsgivare vet om det eller inte? Jag ska väl kunna extraknäck som strippa utan att arbetsgivaren ska lägga sig i. Och varför är det sådan tabu för tjejer att ta lite mer lättklädd, sexigare bilder? Om en kille hade tagit likadana bilder så hade det inte vart någon som höjt ögonbrynet eller ens ifrågasatt. Varför är det jämt vi tjejer som ska tänka på hur vi klär oss, vilka platser vi är på när det är mörkt etc? Varför ska vi anpassa oss och oroa oss bara för att andra människor inte kan uppföra sig? Varför ska vår rädsla styra oss? Hur skulle vårt liv se ut om vi oroade oss för allt? Enligt statistik är det dubbel så stor chans att man blir misshandlad i nära relation, än att bli våldtagen. Så kanske lika bra att vi förblir ensamma och flyttar långt ut i skogen där ingen kan hitta oss.


Så sluta lägg sådan tabu på tjejer och sex, och låt oss klä- och bete oss som vi vill. Jag tror nog att vi vet om alla risker ute i samhället och att vi tar till de åtgärder som krävs för att just vi ska känna oss trygga.


En kommentar på “Sluta lägg tabu på tjejer och sex

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: