Jakten på drömvikten

En sak som är bra med att jobba, det är att man får in rutiner. Jag lyckas hålla kosten bättre på jobbdagar och lyckas på så vis gå ner i vikt. Jag äter mat vid samma tidpunkt ungefär och blir därför aldrig sådär riktigt hungrig så jag åker till Max och köper värsta feta hamburgaren. Och jag dricker otroliga mängder med vatten, kaffe och grönt te. Man blir alltid lika glad att ställa sig på vågen efter jobbdagar. Mitt mål på 58kg känns inte allt för långt borta nu. Och jag vet att man inte ska stirra sig blind på siffror, men lättare att ha ett mål för att på så sätt kunna motivera sig själv att äta rätt och bra.

Men så kommer dom där lediga dagarna, eller ännu värre kvällen innan en ledig dag. Man vill vara hemma och ha en myskväll, så då slänger man i sig större mängder mat eller kanske lite sötsaker. När man ställer sig på vågen då så känns det som man är tillbaka på ruta ett. Men fan vad tråkigt livet skulle vara om man aldrig unnade sig någonting. Så länge vikten går neråt så får det ta hur lång tid som helst. Än så länge har det blivit 8kg på 6 månader, helt okej tycker jag. Speciellt med tanke på hur mycket man åt under julen.

Foto: Tomas Kullström Photography

Det kanske få vet om är att när jag vägde som mest, 72kg, så mådde jag så otroligt dåligt över det. Så dåligt att så fort jag åt en sötsak eller slängde i mig alldeles för mycket mat så fick jag otrolig ångest så att jag oftast gick och spydde upp det. Detta hände bara några få gånger och jag var väl medveten om att det inte var bra. Men jag lyckades ta mig ur det tankesättet och idag kan jag unna mig sötsaker utan att må dåligt över det. Inte så stolt över mina svaga stunder, men alla har dom. Och jag tycker det är viktigt att vara öppen om det och inte lägga tabu som vi gör med mycket annat.

Och till min mor som troligtvis läser detta. Du behöver inte vara orolig, men tack för att du bryr dig ❤️

4 kommentarer på “Jakten på drömvikten

Add yours

 1. Inte bara din mor som kan bli orolig 😉 Men jag är glad du kommit ur det och det är bra jobbat av dig!
  Duktigt med vikten, tycker du är jätteduktig med mat och allt. För mig på jobbet är det både lättare och svårare, det jag inte har med kan jag inte äta men är lätt småäta för att hålla sig alert och vaken typ eller haka på de som köper utemat till jobbet.
  Du kommer nå ditt mål, jag tvivlar inte en sekund 🙂
  Å det är nog viktigt att inte ha förbud och kunna unna sig lite ibland för man måste ju leva också, typ iaf… 😛

  Gilla

  1. Det är jobbigt och svårt innan man har hittat ett sätt som passar för sig själv. Men nu har jag verkligen hittat ett bra sätt att lägga upp maten på. Och visst ska man unna sig ibland, typ nästa helg när vi ses så lär det slinka ner nån efterrätt 😉

   Gilla

   1. Ja men precis, så är det ju. Jag har nog hittat ett hyfsat sätt så länge humöret håller sig på rätt köl.
    Haha, det låter bra och det hoppas och tror jag nog 🙂 låter gott och trevligt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: