Årets första löptur

För er som missa det så var det strålande sol idag. Jag har velat börja springa igen, men har dragit mig då jag var så duktig och packade ner löpskorna och ställde in kartongen i ett förråd som vi hyr. Men eftersom det var sol så gick jag och hunden till förrådet, letade rätt på skorna och tog oss en sväng på strax över 5km. Kan tillägga att vi inte har sprungit på över ett halvår så idag sprang vi utan krav, och körde lite roliga intervaller.

Inte det snabbaste, men huvudsaken är att vi kom ut och fick lite sol och motion.

Uppvärmningen när jag har hunden med mig blir alltid först en liten gå sväng där han får bajsa och kissa, sen en lite kortare löpning på ca 1 min för att sedan gå ett par minuter igen. Sen körde vi igång! Hunden fick springa bredvid mig i slakt koppel i början, sen när jag började bli trött så släppte jag på han så han fick dra mig, och när jag var helt slut så gick vi några minuter. Och så höll vi på till slutet.

Det roligaste är ju att hunden är exakt lika otränad som mig. I början när han fick dra så rusade han i full galopp, men med tiden sänktes farten och på slutet var det verkligen en lunkande takt. Men vi klarade det och vi båda kommer nog ha träningsvärk imorgon.

I vanliga fall när jag tränar ordentligt och springer 3 dagar i veckan så brukar jag köra på Iforms 5km träningsprogram. Där är det intervaller som trappar upp i lagom takt och tanken är att man på 12v ska klara av att springa 5km i ett sträck om man från början är helt grön och inte har sprungit alls förut. Jag själv brukar hoppa in på v 4-6 beroende på hur konditionen är.

En kommentar på “Årets första löptur

Add yours

  1. Bra jobbat! Det e skönt när man börjar komma igång igen.
    Tycker det e synd vi bor lite långt ifrån varann, hade vart kul träna med dig och bra för min motivation.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: