Hemlös som bara vill ha pälsmys

Otroligt vilken glädje en hund kan sprida med sin ovillkorliga kärlek. Man blir varm inombords när man ser hur lycklig en person blir av att få mysa med en hund.

Idag när jag och hunden jobba så var vi och hälsade på några kollegor på ett stationärt objekt. Vi stod ute på gatan och pratade, med hunden liggandes bredvid mig. Mot oss närmar sig en hemlös utan varken strumpor eller skor. Av ren reflex tar jag tag i kopplet hårdare då de flesta hemlösa vi brukar träffa på både är påtända och avskyr vakter. Men jag möts av en man som bara vill ha lite pälsmys. Jag släpper fram hunden så att han får hälsa och det dröjer inte länge förrän hunden lägger sig på rygg med alla tassar upp i luften. Han börjar halvslumra och mannen fortsätter att klappa och massera honom. Jag blir helt tom inombords och vet inte hur jag ska känna eller tycka. Det ser väl kanske inte helt bra ut att 4 vakter står och pratar medan det framför dem ligger en väktarhund på rygg med en sliten man på knä bredvid honom. Människor kollar när de går förbi men deras ansiktsuttryck är neutrala. Mina tvivel försvinner när vi sedan måste dra vidare ocj jobba. Mannen skiner upp och jag tror det här har vart det bästa som har hänt honom på länge. Han önskar mig en trevlig dag och våra vägar skiljs.

Hur vissa människor kan hata hundar när de ger så mycket kärlek har jag svårt att se. Hunden är och kommer alltid förbli människans bästa vän.

En kommentar på “Hemlös som bara vill ha pälsmys

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: