Omplacera en hund

Det här med att omplacera en hund är nog aldrig lätt. Nej, jag ska inte omplacera Hacko, men en i min närhet ska omplacera sin. Därför gick mina tankar om varför och hur man tar ett sådant beslut.

Jag tycker det är jättestarkt gjort av en att kunna inse sina begränsningar och göra det bästa för hunden genom att ge den en bättre tillvaro. Men jag har så svårt att tänka min in i den situationen. Nej, jag skulle absolut aldrig kunna ta hand om Hacko själv utan hjälp från sambon och vänner som ställer upp som hundvakt. Men jag kan bara tänka mig en situation där jag skulle göra mig av med hunden, och det är om jag blev allvarligt sjuk eller skadad.

Om sambon blev allergisk så skulle vi troligtvis bli särbos om det inte gick att lösa på annat sätt. Om jag blev singel skulle jag troligtvis flytta hem till Heby där jag har en mor som ställer upp som hundvakt i vått och torrt. Om jag fick ett jobb där det är omöjligt att lösa med hunden, skulle jag antingen säga upp mig eller letat efter hunddagis. Jag kan inte förstå hur ett jobb eller en sambo kan vara viktigare än den fyrbenta familjemedlemen. Men alla har vi olika prioriteringar.

Och återigen, absolut inget negativt till er som omplacerar hunden om det görs av vettiga anledningar. Man ser allt för ofta blocketannonser med alla konstiga anledningar varför man väljer att omplacera sin hund. Nej, allergi som uppstår när valpen är 12v, eller när man inser att det är för mycket hund när den är i slyngelåldern är ingen vettig orsak. Utan bara idiotiskt att man inte vet sådant innan man köpte den och bör därför inte ens ha köpt den. Köp er en gosedjurshund på Ikea istället!!

Men till er som gör det tuffa beslutet för er vardag förändras hastigt, stor eloge till er! Jag hade aldrig klarat det.

En kommentar på “Omplacera en hund

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: