Sista arbetsdagen för Hacko

Idag var det sista arbetsdagen för Hacko. Han började för ungefär ett år sedan få problem med ryggen, jag märkte det genom att han inte längre ville hoppa in i bilen. Jag började med att lyfta in han, men sen började han skrika av smärta av det också. Så det vart till att köpa en ramp till bilen så att han kunde gå upp själv. Jag vet egentligen inte vad som var fel, röntgen visade inget. Veterinären trodde att det var början till L7S1 men jag gick aldrig vidare med magnetröntgen. Vi började med rehabträning och började bygga upp lite mer muskler. Smått började jag märka skillnad. Han ville oftare upp i soffan än tidigare och han började även leka bättre med andra hundar. Nu senaste tiden har han även blivit skuttigare, han hoppar över diken och småstockar. Och han har faktiskt vart på väg att hoppa in i bilen, lite tveksamt och jag har skrikit åt honom att låta bli.

Vid återbesöket hos fysiologen så kunde hon inte hitta någon smärta i ryggen, vilket gav oss glädje och lättnad. Men trots att han inte längre har ont, så vill han inte hoppa. Han kliver in i firmabilen och kliver upp i soffan. De enda småhopp han gör är i full fart när han springer lös i skogen. Jag vill inte pressa honom till ett hopp, och därför kommer jag inte ens försöka med en till uppkörning. Jag kanske ändrar mig om han börjar självmant hoppa lite mer. Men tills dess får han vara en pigg och glad pensionär. Tack Hacko för att du fick mig att testa på att vara hundförare, tack Hacko för att du gjorde så att jag började jobba i Stockholm och träffade husse.

Saknar den gamla goda tiden när det var du och jag på 2553. Den tiden lär ha vart kort, men de få månaderna vi körde den bilen är det bästa vi någonsin gjort under dina år i tjänst. Kommer du ihåg att du inte kunde skälla i början av din karriär? Kommer du ihåg den gången jag bar dig över glas? Kommer du ihåg när du blev brandhunden Hacko? Kommer du ihåg när du gav hundtränaren en lårkaka? Många fina minnen har jag tillsammans med dig, nu skapar vi nya minnen utanför tjänsten! Älskar dig din underbara fyrbenta sak!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: