Koppeltvång

Samma visa varje år, det tjafsas om koppeltvång hit och dit. Visst är det hemskt om en hund skulle skada eller ha ihjäl ett djur, men det är ju en naturlig instinkt. Men att vi bygger större städer, utplånar djur för att VI ska ha det bättre, skjuter djur får att hålla beståndet nere på en lämplig nivå som passar OSS. Det är det ingen som säger nånting om. Jag vet inte statistik men jag är väldig säker på att fler djur skadas i trafiken än av våra hundar. Varför stoppar vi inte trafiken under denna säsong nära de vilda djuren föder?

Eller om vi kanske ska ta en mer lik jämförelse, katter! De tar möss, fåglar, ekorrar och andra smådjur. Varför är det inte koppeltvång på dem? Varför är det mer synd om ett rådjur (som vi ändå kommer skjuta sen) än en liten oskyldig ekorre?

Min hund kommer fortsätta springa lös eftersom han till 99% INTE jagar. Min hund är ett rovdjur och jag vet att hans instinkter kan slå in. Och nej, jag tycker inte mer synd om rådjuret som isåfall dör på ett mer naturligt sätt än grisen som just nu ligger på din kvällsmacka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: