Hysteri

Jisses vilket hysteri det är om Corona. Och här sitter jag med ont i halsen… Nä men seriöst, ni som vill isolera er, gör det. Vi andra som chansar på att klara oss, låt oss. Det enda jag kan tycka är dumt är att folk har lämnat Sveriges gränser, det är ju tack vare det som vi fått hit Corona. Varför stängde in Sverige gränserna direkt än att ta till massa åtgärder nu när vi redan har skiten här? Okej jag förstår om man hade bokat resan långt innan och inte hade något avbokningsskydd, då skulle nog jag också åkt faktiskt för jag är inte tillräckligt rik för att bara bränna upp pengarna. Men Sveriges tafatta åtgärder nu känns meningslöst när vi redan fått in det i landet. Begränsa evengemang till 500 deltagare. Liksom why? Det kan ju inte minska risken så drastiskt?

Och ingen som börjar reagera på att jorden faktiskt är överbefolkat? Att det här kanske är ett sätt för naturen att skydda sig själv? Kanske låter dumt men jag tror faktiskt att naturen är mäktigare än vad vi tror. Alla naturkatastrofer, epidemier och liknande är bara rent självförsvar från naturens sida. Och mig gladeligen så skulle det bara vara skönt att minska befolkningen, det skulle lösa många av våra problem.

Så umgås inte med mig om ni är rädda av er. Den enda åtgärd jag kommer göra är att inte hälsa på min farmor så länge som jag har ont i halsen (största sannolikhet förkylning då jag fick det efter jag sov med öppen balkongdörr). Men annars kommer jag leva som vanligt.

Och till er som är spända på att se min walk in closet. Golv är beställt, så när jag lägger in det i helgen så lovar jag att bomba er med massa bilder.

2 kommentarer på “Hysteri

Add yours

 1. Ont i halsen tillhör inte symtomen för Corona. Men om du börjar behöva en respirator för att du har slutat att andas så vet du att du har Corona.

  Att begränsa evenemang till 500 deltagare är ju logiskt. Då måste exempelvis de flesta konserter ställas in. Det är ju vid såna sammankomster som den farliga spridningen sker. Vid konserter så kommer personer från hela landet, som sen åker tillbaka till sina städer och orter och sprider vidare. Då får man en okontrollerbar spridning.

  Varför man inte stängde gränserna direkt och utförde de åtgärder som man gör nu. Det är för att åtgärderna kostar ett par miljarder per dag samhällsekonomiskt och får drastiska konsekvenser på börsen. Jag vet inte hur länge du har jobbar under ditt liv, men säg att du har en miljon i premiepensionskapital, (du kan kolla det på Pensionsmyndigheten.se), då har du på 2 veckor förlorat 300 000, om du inte gjort ett val av fonder utan låtit dina pengar ligga i standardfonden AP7 Såfa. Du ville väl inte förlora mer pengar än vad du redan har gjort förmodar jag?

  Gilla

  1. Jag är varken påläst eller kunnig inom området. Men jo, halsont är ett av symptomen enligt folkhälsomyndigheten. Smittspridning kommer fortsätta ske dagligen oavsett om vi har stora evengemang eller inte. Att stänga gränserna direkt kanske hade vart det dyraste alternativet, men då hade inte någon dött om vi hade lyckats hålla smittan ute. Hade väl vart ett fantastiskt mål att Sverige ska kunna vara självförsörjande under en period i sådana situationer? Jag tycker fortfarande det är för stor hysteri och att Sverige är ett naivt land som inte agerade direkt. Men eftersom jag inte är kunnig inom området, och inte tänker bli, så hoppas jag att de gör det som är bäst för landet.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: